Glas-in-lood vragen

Info over mijn glas-in-lood

Ontwerpschets van een glas in lood raam

Ik wil een nieuw ontwerp. kan dat ?

Ik ontwerp zowel nieuwe, eigentijdse panelen als klassieke glas in lood ramen en deuren. Heeft u zelf een idee of een ontwerp, dan bespreek ik graag al uw wensen en de mogelijkheden.

Wat kost glas-in-lood ?

De prijs heeft met veel factoren te maken; de grootte van het raam, keuze van de glassoorten en de complexiteit van het ontwerp zijn van invloed. Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bekijken en te bespreken. U krijgt dan van mij een duidelijke prijsopgave.

glas-in-lood in isolatieglas

Hoe isoleer je glas-in-lood ?

Een doeltreffende methode is om glas-in-lood in dubbelglas in te bouwen. Het glas-in-lood bevindt  zich dan tussen het isolatieglas.
Ook de geluidsisolatie verbetert dan sterk.

GlasParade | Glas in lood restauratie van glas in lood

Is restauratie mogelijk?

Het lood van glas-in-lood gaat zo’n 80 jaar mee. Als het oude lood is ‘versleten’ vervang ik al het lood, met behoud van het bestaande glas. Uw paneel kan er dan weer 80 jaar tegenaan!

Glasbreuk repareer ik ter plekke.

één ruitje is stuk. moet álles worden vervangen ?

Dat is meestal niet nodig. Glasbreuk repareer ik in de meeste gevallen ter plekke. Is het lood zelf beschadigd of is er meer glas gebroken dan repareer ik dit op mijn werkplaats.

Ik heb een paneeldeur. Kan je hier glas-in-lood in maken?

Dat kan! Ik neem de deur mee en verwijder het houten paneel en voeg glas-in-lood toe. De nieuwe doorkijk geeft een mooi ruimtelijk effect.

Kan glas-in-lood gecombineerd worden met isolatieglas ?

Glas in lood kan prima in isolatieglas worden gemonteerd. Ik werk met gespecialiseerde bedrijven die het HR dubbelglas samenstellen. Mijn glas in lood paneel wordt ín het nieuwe isolatieraam gemonteerd.

GlasParade | Glas in lood reparatie

Ik heb al isolatieglas. kan er toch glas-in-lood komen ?

Ja, dat kan ook. Ik plaats glas-in-lood als los voorzetraam tégen uw bestaand isolatieglas. U heeft dan de voordelen van het bestaande dubbelglas én het visuele genot van het nieuwe glas in lood.

glasparade | glas in lood | Amsterdam

Werk je alleen in Amsterdam?

Mijn werkplaats bevindt zich in Diemen; ik werk voornamelijk in Amsterdam en omstreken. Maar ook in Hilversum, het Gooi en de Zaanstreek. Ik neem, in overleg, werk aan in heel Nederland.

glasparade | glas in lood | Amsterdam

Ik bestel nieuw glas-in-lood. Zit ik dan een tijd zonder raam?

Nee hoor. Ik overleg het ontwerp, meet de maten op van het bestaande raam en maak vervolgens het glas-in-lood raam op mijn werkplaats. Pas daarna plaats ik het nieuwe raam.

GlasParade | Plaatsen van glas in lood

Plaats je het glas zelf ?

Het glas-in-lood maak én plaats ik altijd zelf. Plaatsing op lastige plekken of op grotere hoogte doe ik eventueel met anderen.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen ?

Neem dan contact met mij op.